Cyklostezky okolo Kempu Koruna

Kemp Koruna, situovaný v malebné obci Zlatá Koruna, je ideálním výchozím bodem pro všechny milovníky cyklistiky. Díky své strategické poloze v blízkosti řeky Vltavy a obklopen nádhernou přírodou jižních Čech nabízí nespočet možností pro cyklistické výlety různé náročnosti. Ať už jste zkušený cyklista, nebo rodina s dětmi hledající pohodovou projížďku, okolí Kempu Koruna má co nabídnout.

1. Cyklostezka Zlatá Koruna – Český Krumlov

Jednou z nejoblíbenějších tras je cyklostezka vedoucí ze Zlaté Koruny do Českého Krumlova. Tato trasa je dlouhá přibližně 11 kilometrů a vede převážně podél řeky Vltavy. Je vhodná i pro rodiny s dětmi, protože nabízí mírné stoupání a nádherné výhledy na okolní krajinu. Cesta vás zavede až do historického centra Českého Krumlova, které je zapsané na seznamu UNESCO. Po cestě můžete obdivovat přírodní krásy a také si odpočinout u některé z malebných vyhlídek.

2. Trasa Zlatá Koruna – Rožmberk nad Vltavou

Pro ty, kteří hledají delší a náročnější výlet, je ideální trasa vedoucí do Rožmberka nad Vltavou. Tato trasa měří přibližně 25 kilometrů a nabízí kombinaci krásné přírody a historických památek. Projedete malebnými vesničkami, kde můžete ochutnat místní speciality, a dorazíte až k majestátnímu hradu Rožmberk, který se tyčí nad řekou Vltavou. Tato trasa je vhodná pro cyklisty, kteří mají rádi výzvy a chtějí zažít opravdové dobrodružství.

3. Cyklostezka Vltavská stezka

Vltavská stezka je jednou z nejznámějších cyklostezek v jižních Čechách a vede přímo okolo Kempu Koruna. Tato stezka je součástí mezinárodní cyklotrasy EuroVelo 7, která spojuje severní a jižní Evropu. Můžete se vydat na sever směrem k Českým Budějovicím nebo na jih směrem k Lipnu. Tato trasa je vhodná pro všechny typy cyklistů, protože nabízí různé úseky s různou náročností. Díky své délce a propojení s dalšími trasami je ideální pro ty, kteří chtějí objevovat jižní Čechy na kole.

4. Okruh Zlatá Koruna – Holubov – Kleť

Pro milovníky horské cyklistiky je tu výzva v podobě trasy vedoucí na horu Kleť, která je nejvyšším vrcholem Blanského lesa. Trasa začíná v Kemp Koruna a vede přes Holubov, odkud začne náročnější stoupání na vrchol Kleti. Odměnou za tento výkon vám bude nádherný výhled na celé jižní Čechy z rozhledny na vrcholu. Sjezd zpět do Zlaté Koruny je pak plný adrenalinu a zážitků.

5. Rodinný okruh kolem Zlaté Koruny

Pokud hledáte klidnou trasu vhodnou pro rodiny s dětmi, doporučujeme kratší okruh okolo Zlaté Koruny. Tato trasa vede po klidných cestách a nabízí zastávky na piknik v přírodě. Cestou můžete navštívit klášter Zlatá Koruna, který je jedním z nejvýznamnějších cisterciáckých klášterů v Čechách. Tento nenáročný okruh je ideální pro pohodové odpoledne strávené na kole s celou rodinou.

Závěr

Ať už jste zkušený cyklista nebo začátečník, okolí Kempu Koruna ve Zlaté Koruně nabízí nespočet cyklostezek, které vám umožní objevovat krásy jižních Čech z jedinečné perspektivy. Každá trasa má své kouzlo a nabízí něco jiného – ať už jde o historii, přírodu nebo sportovní výzvu. Kemp Koruna je díky svému pohodlnému ubytování a široké škále služeb ideálním místem, kde si můžete po náročném dni na kole odpočinout a načerpat síly na další dobrodružství. Vydejte se na výlet, objevujte a užívejte si cyklistiku naplno!

Translate »