Jak se ochránit před dlouhým pobytem na sluníčku

Letní měsíce jsou ideální dobou pro pobyt venku, ať už se chystáte na turistiku, cyklovýlet, nebo strávit den v kempu. Sluneční paprsky však mohou být nejen příjemné, ale také nebezpečné, pokud nejsou přijata vhodná opatření. Kemp Koruna ve Zlaté Koruně nabízí skvělé možnosti pro pobyt v přírodě, ale také dbá na to, aby návštěvníci byli dobře informováni o rizicích spojených s dlouhodobým vystavením slunci. Zde je několik tipů, jak se ochránit před sluncem a užít si svůj pobyt bez obav.

1. Používejte opalovací krém

Nejdůležitějším krokem, jak se chránit před sluncem, je pravidelné používání opalovacího krému. Vyberte si krém s vysokým ochranným faktorem (SPF 30 a více), který vás ochrání před škodlivými UVA a UVB paprsky. Opalovací krém aplikujte minimálně 20 minut před tím, než vyjdete na slunce, a nezapomeňte ho pravidelně obnovovat, zejména po koupání nebo intenzivním pocení.

2. Noste ochranné oblečení

Další účinnou ochranou proti slunci je vhodné oblečení. Doporučujeme nosit lehké a volné oblečení z prodyšných materiálů, které pokryje co nejvíce pokožky. Dlouhé rukávy a nohavice vás ochrání před přímým sluncem. Nezapomeňte také na široký klobouk nebo čepici s kšiltem, která vám poskytne stín a ochrání obličej a krk.

3. Vyhýbejte se slunci během nejintenzivnějších hodin

Slunce je nejintenzivnější mezi 10. a 16. hodinou. Pokud je to možné, naplánujte své venkovní aktivity mimo tento časový úsek. V tuto dobu je lepší zůstat ve stínu nebo se věnovat aktivitám, které nevyžadují přímé vystavení slunci. Kemp Koruna nabízí dostatek stinných míst, kde si můžete odpočinout a načerpat síly.

4. Hydratace je klíčová

Pobyt na slunci zvyšuje riziko dehydratace. Pravidelně pijte vodu, i když necítíte žízeň. V letních měsících je vhodné mít s sebou láhev s vodou neustále. Vyhněte se alkoholu a sladkým nápojům, které mohou dehydrataci zhoršit. Kemp Koruna má k dispozici pitnou vodu a nápoje, které si můžete zakoupit v místní restauraci nebo kiosku.

5. Používejte sluneční brýle

Ochrana očí je často přehlížena, ale je stejně důležitá jako ochrana pokožky. Sluneční brýle s UV filtrem chrání oči před škodlivými paprsky, které mohou způsobit dlouhodobé poškození zraku. Vyberte si brýle, které poskytují 100% ochranu před UV zářením, a ujistěte se, že dobře sedí a nezpůsobují nepohodlí.

6. Pozor na děti a starší osoby

Děti a starší osoby jsou na slunce obzvláště citlivé. Děti by měly být chráněny nejen opalovacím krémem, ale také ochranným oděvem a čepicí. Starší osoby by měly dbát na pravidelnou hydrataci a vyhýbat se přímému slunci. Kemp Koruna je ideálním místem pro rodinnou dovolenou, kde můžete mít své blízké stále pod dohledem.

Závěr

Pobyt na slunci může být příjemný a zdraví prospěšný, pokud dodržíte základní pravidla ochrany. Kemp Koruna ve Zlaté Koruně nabízí krásné přírodní prostředí pro vaše aktivity, ať už se jedná o turistiku, cykloturistiku nebo relaxaci u řeky. Nezapomeňte se chránit před sluncem, abyste si svůj pobyt užili naplno a bez zdravotních komplikací.

Translate »